НАЧАЛО ЗА НАС КОНТАКТИ УСЛОВИЯ
» Самолетни билети
» Резервирай хотел
» Дестинации
» ВИЗИ
» Самолетни екскурзии
» Автобусни екскурзии
» Екзотични дестинации
» Почивки в Европа


Хургада Пролет 2013
Хургада Пролет 2013
€ 1415.00USD
АНТАЛИЯ-ИНДЖЕКУМ-АЛАНИЯ
АНТАЛИЯ-ИНДЖЕКУМ-АЛАНИЯ
€ 1252.00USD
Пекин - Наследството на поднебесната империя
Пекин - Наследството на поднебесната империя
€ 1490.00USD

phone 032 644404   phone2 032 627210   fax 032 633918  gsm0888 526259   email office@rubytour.bg   Skype Bonka Neykova


Визи за Китай


Цена : € 10.00USD


Визи за Китай

Визи за Китай

Вашите документи гарантирано се обработват и внасят в Консулския отдел на Посолството на КН� в гр. София всеки Вторник и Четвъртък от 9.00 до 11.00 ч независимо от категорията и кратността, визи се оформят по обикновена тарифа за 8 календарни дни. Консулският отдел не работи в дните, обявени за китайски държавни празници.

 

За всички категории визи за Китай � убитур може да Ви предостави конкретна информация необходима за Вашето пътуване в Китай и да Ви предложи възможно най-удобните варианти за получаване на виза. Такса за обработка на документите – 20,00 лв

 

При получаване на виза на клиента се предоставя пакет документи, включващ паспорт с положена виза, фактура и медицинска застраховка.

 

Основни необходими документи за издаване на визи за Китай:

  • Задграничен паспорт на гражданин на � България, валиден 6 месеца след приключване на Вашата виза. Наличие поне на две чисти страници в паспорта;
  • За гражданите на други държави, кандидатстващи за виза в София е необходимо да предоставят допълнително ксерокопие на ID карта. За чужди граждани стойността на виза се определя от кратността – еднократни визи 30$, двукратни 45$
  • 2 броя цветни актуални снимки паспортен формат;
  • Попълнена визова анкета. Попълването на анкети може да стане и в офиса на � убитур при съдейстнието на сътрудници на фирмата;

 

� убитур носи цялата отговорност за личните данни на кандидатстващите.

Фирмата има лиценз на оператор за лични данни съгласно законите на � Б.

Фирмата стриктно спазва обявените срокове за оформянето на документите. Получаването на готовите визи и разходните документи се осъществява в офисите на фирмата.

По заявка клиентът може да получи своите документи в офиса на � убитур на Летище София Терминал ІІ, ( за полети на България Ер / Аерофлот ) Заминаващи, всеки ден от 10.00 – 17.30, включително събота, неделя и празници.

 

Информация относно визовия режим с Китайска Народна � епублика.

 

Съгласно законодателството на КН� , чужденец, влязъл в страната с определен вид виза, няма право и не може да промени на място вида на притежаваната от него виза. При краткосрочно пребиваване в страната, в случай на необходимост, чужденецът може да подаде молба пред бюрата за чужденци към полицията за продължаване срока на своя престой за още един месец. Те са компетентни и по въпросите за издаване на разрешения за дългосрочно пребиваване в Китай. Желаещите да посетят Хонконг от Китай, след което обратно да се върнат в Китай, следва своевременно да се снабдят с двукратна (или многократна) входна виза за Китай.

 

За частни и бизнес посещения се изисква покана от съответния китайски гражданин или фирма. Журналистически визи се издават след получаване на специален сертификат от компетентните китайски власти. Визи за студенти за обучение в КН� се разрешават след писмено съгласие на МО на КН� .

 

От началото на 2004 г. китайските власти започнаха издаването на разрешения за дългосрочно пребиваване в Китай със срок на валидност от 1 до 5 години на чуждестранни инвеститори, високо квалифицирани чужди специалисти и чуждестранните студенти в държавните учебни заведения. � азрешението за пребиваване в Китай само по себе си представлява вече и многократна входна виза.

 

От 14 юли 2005 г. българските граждани могат да влизат на териториите на специалните административни райони на Китай - Макао и Хонконг, без необходимост от виза, за срок до 90 дни в рамките на 6 месеца.

 

Митнически изисквания при пътуване в Китай

 

При влизане на територията на КН� се попълват специални митнически декларации. Има ограничения за внос на хранителни продукти от месо, както и други лесно развалими храни в нестандартни опаковки. В сила са стриктни мерки срещу вноса на опиати и взривни вещества.

Количеството алкохол, който се внася за лична употреба, също се декларира. Всеки чужденец при влизане на територията на Китай следва да декларира притежаваната от него чуждестранна валута, ако тя е на стойност над 5 000 щ.д.

 

При напускане, ако притежаваната валута е на стойност между 5 000 и 10 000 щ.д., пред митническите власти трябва да бъде представен документ "� азрешително за износ на валута от страната", издаден от съответната китайска банка. Когато изнасяната сума надвишава 10 000 щ.д., този документ трябва да бъде заверен от местното Бюро за чуждестранна валута.

 

При обмен на чуждестранна валута в китайски юани на територията на КН� , репоръчително е това да става в обменните бюра на Bank of China. При напускане на страната юаните могат да бъдат обърнати отново в чуждестранна валута само ако бъде представена разписка за обмяна на валута в който и да е офис на Bank of China. При напускане територията на Китай, всеки чужденец има право да изнесе до 2 бутилки алкохол, сложен в основния, а не в ръчния багаж.

 

Не се допуска в ръчния багаж да има отворени шишета с безалкохолни напитки, спринцовки или ампули с лекарства. В случай, че се налага по време на пътуване да се инжектира лекарство, е добре да се представи съответен документ с описание на лечението, издаден от компетентно лечебно заведение, с превод на английски език.

 

Митническите власти нямат конкретни изисквания за износ на билки, произведени и закупени вКитай от български граждани в качеството им на физически лица, а не на търговски дружества. Предварително, в зависимост от количеството на лекарствата или билките, следва да са проверят изискванията за вноса им на територията на � епублика България.

 


*Цените за екскурзиите в чужбина са изчислени по текущия фиксинг на БНБ.
*Визи за Китай в лева е 19.56 лв.

Направете запитване ->
Име*
Email*
Телефон
Текст*